Year in Review 2013

Het jaar zit er (bijna!) op, dus dat betekent: tijd voor de jaaroverzichten!

De giganten uit Social Media-land hebben dit jaar ook niet stil gezeten, en zodoende zijn er weer erg mooie filmpjes en sites gemaakt waarin wordt teruggeblikt op 2013.

Hier onze favorieten:                                                   

                                                    Facebook: A Year In Review

FB

Facebook kwam met een geweldige video welke je in tweeënhalve minuut langs alle hoogtepunten van 2013 neemt. Van het homohuwelijk tot de ‘Red Wedding’ in Game of Thrones, van de bomaanslag bij de marathon in Boston tot internet memes en superstorm Haiyan in de Filipijnen.
Scroll na het kijken van het filmpje naar beneden op de pagina en klik op See Your Year om jouw persoonlijke jaar in vogelvlucht te zien! En hier zie je de belangrijkste momenten die je vrienden met je hebben gedeeld in 2013. Erg cool!

YTYouTube: What Does 2013 Say?!

De populaire videowebsite, verantwoordelijk voor vele uren kat-filmpjes en ander lunchbreak-tijd-opslonkend materiaal, was in 2013 verantwoordelijk voor zo’n 5.6 miljard dollar aan advertising op het videoplatform van Google. Dit is een stijging van 51,4% vergeleken met 2012. Lang niet gek dus!
Gelukkig doet YouTube ook weleens iets leuks terug, zoals deze geestige mashup van de beste YouTube-momenten van het jaar! Herken jij ze?!

Tumbler2013overzicht

Tumblr: Year In Review

Tumblr is wellicht nog niet een dinosaurus in Social Media-land, maar is met haar 1.7 miljoen unieke Nederlandse bezoekers per maand direct een platform waar je niet meer omheen kunt. Hun Year In Review is (net als Tumblr zelf) een mix van het serieuze, artistieke, culturele en grappige. Daardoor is het erg leuk om door de verschillende categorieën te bladeren. Zoals films, nieuws, funny, sponsored posts van bedrijven, DIY, of meest viraal.

google-zeitgeistGoogle: Zeitgeist

Google heeft zoals ieder jaar ook weer een nieuw jaaroverzicht, onder de fijne Duitstalige noemer: Zeitgeist. Hier vind je alle jaarlijkse zoek-trends, zowel internationaal als nationaal. Erg leuk om door heen te klikken en op die manier het nieuws van 2013 voorbij te zien komen. Het korte filmpje (1:30!) vat het allemaal op een gelikte manier samen en is zeker de moeite waard.

d074860e119babc6ca8fd7d94c90a267

Twitter: 2013 Year On Twitter

2013 was voor Twitter het jaar waar het bedrijf de grote stap naar de beurs maakte. Maar natuurlijk gebeurde er behalve dat nog veel meer. In hun jaaroverzicht zie je diverse tijdlijnen rond een aantal onderwerpen die 2013 samenvatten in tweets. Deze tweets zijn zowel van politici en bekende acteurs als onbekende mensen zoals hulpverleners. Soms zit er beeldmateriaal bij, en dit alles bij elkaar geeft dus een zeer compleet beeld van wat er dit jaar allemaal gebeurde.

Spotify2013_large_verge_medium_landscapeSpotify: the 2013 Year in Review

Met 24 miljoen actieve gebruikers en 4500.000.000 uren muziek die gestreamd zijn in 2013 telt Spotify echt mee. Hun jaarverslag vind je hier en geeft een mooi beeld van   wat voor een muziek mensen wereldwijd hebben beluisterd. Categorieën als “populairst per stad” en “best monday song” of “best hangover playlist” maken het overzicht extra leuk. En wanneer je zelf Spotify hebt kun je ook je eigen jaar in muziek zien!

Namens ons hier bij Fresh Bridge in ieder geval een heel goed nieuw jaar toegewenst!!