We missen het contact met het Nederlands elftal

(Gepost op Molblog.nl)

Het Nederlands elftal mag niet meer twitteren. Erg jammer omdat we als fans geen kijkje achter de schermen meer krijgen. We missen nu het directe contact met de spelers en de media zijn weer een filter. Gemiste kansen om contact te maken.

Overigens waren er maar 3 spelers van het nederlands elftal maar actief op twitter: Ryan Babel, Gregory van der Wiel en Eljero Elia. Die laatste heeft tijdens een live stream een hele onvolwassen opmerking gemaakt en noemde iemand een ‘kankermarokkaan’. Hij zat met Ryan Babel en Mchel Vorm Pro Evloution Soccer te spelen op hun hotelkamer. Ryan Babel had een live stream open gezet. Toen een kijker een opmerking maakte over de moeder van Eljero Elia kan hij zich niet beheersen en schold hij de kijker uit. Kijk hier voor de video (rond 4:20)

Een woordvoeder van het Nederlands elftal geeft aan dat hij een boezemvriend uitschold. De woordvoerder geeft aan dat ze twitter niet wilde verbieden, maar nu Elia heeft laten zien er niet mee om te kunnen gaan hebben ze besloten om het helemaal te verbieden.

Zelf geeft Elia aan enorm veel spijt te hebben en dat hij zich zelf moet realiseren dat hij een voorbeeld functie heeft en dat dit niet kan. Naast het feit dat deze opmerking absoluut niet door de beugel kan is het erg jammer dat het directe contact met de spelers verbroken is (hoewel het maar 3 spelers waren). De binding met de fans in Nederland lijdt hieronder.
De vraag is of er van te voren guidelines waren opgesteld door de KNVB en het Nederlands elftal en welke sancties daarop stonden. Ik vermoed dat die er niet waren, doordat het nu tot een algeheel verbod is gekomen. Verder is het jammer dat niet meer individuele Nederlands elftal spelers Twitter en andere diensten gebruiken om contact te maken met hun fans. Doen ze dit wel kunnen ze hun volgers toegang geven achter de schermen en het WK vanuit hun perspectief laten zien. Ze vergroten hiermee de binding met fans en hun personal brand. Wat het voor de spelers ook bereikt is dat ze daarmee zelf een media kanaal worden en meer controle krijgen over de interactie met fans en volgers. Iets dat Lance Armstrong uitstekend laat zien en veel gebruikt.

De KNVB laat 2 kansen liggen. 1 dat ze te weinig met guidelines hebben gedaan en 2 dat ze de spelers niet stimuleren om via twitter etc contact te maken de fans thuis. Dit is goed voor het merk KNVB, het personal brand van de spelers en het verhoogt het plezier van de fans.

Wat vind jij er van? Laat via de comments hier op Molblog weten wat je er van vindt.