Updates, updates, updates. Marloes kletst je in 5 minuten bij…

[vc_row][vc_column width=”1/1″][image type=”none” float=”none” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” src=”3878″][text_output]Voor je het weet, heb je het alweer gemist. Ik heb het over de updates van Instagram, Snapchat en WhatsApp. De updates vlogen je om de oren deze week en als je er niet even bij stilstaat, sta je meteen met 3-0 achter. Ik geef je een update van de updates van afgelopen week inclusief echte plaatjes ;-). Ben je meteen weer bij.

SNAPCHAT UPDATE

1. Video Chat

Facetimen, Skypen of videobellen is natuurlijk geen social wonder op zich. Snapchat had zelfs al een Video Chat optie. Maar de manier waarop het nu – na de update – deel uitmaakt van je chat en in je scherm verschijnt, maakt het leuker en laagdrempelig.

Opvallend: de kwaliteit van de video vind ik wel een beetje tegenvallen. Die staat vast voor de volgende update gepland ;-).

SC_VideoChat

2. Bellen

Ik ben absoluut geen beller, dus deze functionaliteit in de update vond ik zelf het minst boeiend. Wie belt er nou nog? Maar goed, deze functie zit wel weer op zo’n manier in je chat verweven dat je bijvoorbeeld een wat langer verhaal direct, live (zonder beeld) en dus met 1 druk op de knop kunt voortzetten in een telefoongesprek.

Opvallend: je kunt een gesprek voeren en tegelijkertijd gewoon met je telefoon blijven spelen zonder dat je iemand ophangt.[/text_output][text_output]

3. Mini snaps

De mini snaps zijn mijn ab-so-lu-te favoriet in de update. Ze worden Video Notes genoemd en zijn korte video’s van 10 seconden (met of zonder geluid). Je maakt je chat hiermee net even wat persoonlijker door ‘echte’ emotie toe te voegen.

Opvallend: het is verslavend!! Je bent je eigen emoji :P[/text_output][image type=”none” float=”none” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” src=”3834″][text_output]

4. Sticker fun

Stickers plakken is zo’n lekker tijdloos dingetje. Zowel offline als online. De sport is natuurlijk om de best passende sticker bij je chat te vinden. Waar wacht je nog op?

Opvallend: Ze zijn zoveel leuker dan de stickers binnen Facebook bijvoorbeeld. Ik ben voorlopig nog niet uit ‘geplakt’.[/text_output][image type=”none” float=”none” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” src=”3845″][text_output]Geen update. Wel handig

  1. (Jezelf) Filmen zonder kluns-gedrag met je vinger op het scherm doe je door de volumeknop van je telefoon ingedrukt te houden.
  2. Lollig maar volledig nutteloos is om je vrienden in Snapchat een andere naam te geven. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Klik op het profiel van je vriend, wijzig zijn/haar naam in de instellingen en voilà.
  3. Meerdere filters gebruiken in je foto’s leek onmogelijk. Toch kan het gewoon door na filter 1, één vinger op je scherm te houden en vervolgens een nieuwe filter te swypen. Je kunt zelfs een 3e filter kiezen. Nu nog meer leuke filters please!
[/text_output][image type=”none” float=”none” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” src=”3848″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][text_output]

WHATSAPP UPDATE

1. Vet, cursief en doorstrepen

De tekst-editor binnen WhatsApp is niet iets waar ik al jaren op heb zitten wachten maar vind ik wel een geinige toevoeging aan het sturen van een berichtje.

  • *Asterisk voor dik gedrukt*
  • _Underscore voor cursief_
  • ~Tilde voor doorstrepen~

Opvallend: één keer testen en ik vergeet de codes echt niet meer. Best een prestatie :-)[/text_output][image type=”none” float=”none” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” src=”3840″][text_output]

2. Snelle reply

Je krijgt een berichtje binnen. Je ziet een notificatie op je beeldscherm en je wilt vanuit dat scherm direct reageren zonder je WhatsApp te openen. Het kan!

Met één swype naar links komt het blauwe ‘reageer’ balkje tevoorschijn.[/text_output][image type=”none” float=”none” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” src=”3852″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][text_output]

INSTAGRAM UPDATE

1. #TurnMeOn

Er was deze week een mooie hype gaande rondom de aanpassing van de volgorde van berichten op je tijdlijn. Geen chronologische volgorde maar de ‘beste’ berichten als eerste onder je neus. M’n tijdlijn stond vol met berichten van mensen/merken waarbij ik de notificatie button aan moest klikken. Bijna wanhopig. Doe wat je moet doen, maar ik bedank. Ik kies zelf wel welke berichten/mensen ik niet wil missen.

Opvallend: ik zie nog steeds de leukste content voorbij komen op m’n tijdlijn. Denk ik…

Insta_Notifications

2. 60 seconden video

Lekker! Je kunt nu video’s op Instagram posten die langer zijn dan 15 seconden. Je krijgt een max van 60 seconden, maar dat lijkt me nog steeds een prima snacksize. Ook kun je verschillende korte video’s aan elkaar editen voor een tof effect. Mijn video skills zijn nog niet zo best, dus ik moet nog wat oefenen…

Opvallend: er is me nog niets opgevallen. Ik ben benieuwd naar de eerste video die mij te lang duurt ;-).[/text_output][text_output]Ik heb me afgelopen week kostelijk vermaakt met alle nieuwigheidjes en ik ga er vanuit dat jij ook meteen in je telefoon klimt. Dus laten we snappen, dikgedrukte whatsapp berichtjes sturen en ‘lange’ video’s schieten op Instagram.

Ciao for now,

Marloes

Snap[/text_output][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row]