Plog – Making of a Vine

Bij het maken van een Vine van 6 seconden komt vaak meer kijken dan je denkt. Zo ook de Vine die we voor SNS maakte rond Sinterklaas. Ik neem je visueel mee in de stappen die er nodig zijn om een Vine te maken met 26 chocolade letters met een boodschap ;-).

Het idee: een onderdeel van de nieuwe strategie van SNS is dat ze niet aan kleine lettertjes doen. Iemand in ons team kwam met het idee om chocolade letters te gebruiken om dit statement te visualiseren met tegelijkertijd een kleine knipoog naar Sinterklaas.

IMG_8743

 

 

 

 

 

 

Chocolade: als enorme chocoholic stond ik op de banken om dit idee uit te werken en zo ging ik op zoek naar alle letters. Wat een straf.

IMG_8735

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruim 100 foto’s: Samen met onze Vine Koningin Lisette namen we het plan door. Om deze Vine uit te werken, gebruiken we stock motion. De letters moeten in het filmpje dansend over de tafel schuiven waardoor elke beweging apart moet worden vast gelegd. Dat betekent dat we veel schuiven en de camera veel klikt. Het duurt ook wel even, maar het eindresultaat is altijd hartstikke leuk.

making off

IMG_8945

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misselijk: je bent een paar uur bezig met chocolade, ruikt chocolade en voor de laatste shot moesten we veel hapjes nemen. Tja, we konden geen chocolade letters meer zien of eten. (voor een dag dan ;-))

Vine resultaat: zie hier hoe de Vine uiteindelijk is geworden.