Pinterest, een bord vol potentie

TLDR; Met het toenemende aantal Pinterest gebruikers en de nieuwste advertentie mogelijkheden binnen Nederland, zorgt Pinterest ervoor dat het platform steeds onmisbaarder is in veel social media strategieën.

Pinterest, een bord vol potentie!

In Nederland gebruiken maar liefst meer dan 3,5 miljoen mensen het platform Pinterest. Met een groei van 18% ten opzichte van vorig jaar behoort Pinterest samen met Instagram tot de snelst groeiende social platformen van Nederland. Door het toenemende aantal Nederlandse Pinterest gebruikers en de komst van advertentiemogelijkheden voor zakelijke accounts in Nederland, zien we dat steeds meer merken Pinterest integreren in hun social media strategie.

Verzamelen, selecteren en delen

Op Pinterest zijn gebruikers op zoek naar inspiratie in alle vormen en maten om deze vervolgens te verzamelen op hun persoonlijke borden. Een verzamelplek dus voor alles wat jij interessant vindt! Waar vroeger Pinterest vooral draaide om de perfecte interieurfoto, een inspirerende quote of mooie fotografie, wordt het platform door personen tegenwoordig meer gebruikt om een identiteit te vormen. De creatieve, sociale en interactieve aspecten van het verzamelen, selecteren en delen van alle visuele content op Pinterest zorgen ervoor dat gebruikers zich vormen in hun dagelijkse activiteiten en stijl. Pinterest draait voor gebruikers dus vooral om het creatieve proces om hun interesses te verbreden en om praktische en emotionele veranderingen of mogelijkheden te motiveren. Dit resulteert in een bord gevuld met ideeën die ze kunnen toepassen in de realiteit. De ideeën zien gebruikers als een (potentiële) verrijking voor hun levens.

Wil je als merk invloed hebben op de manier hoe jouw doelgroep zijn of haar leven inricht? Dan ben je bij Pinterest als merk met een sterke visuele identiteit aan het juiste adres. Door jouw doelgroep op Pinterest te inspireren met jouw content, kun je je mengen in het proces waarop jouw doelgroep hun identiteit vormt. Hierdoor bouw je direct een band op met de doelgroep. Door in je content gebruik te maken van visuele aanknopingspunten met jouw merk, maak je je merkverhaal en de band met je doelgroep nog sterker, emotioneler en dynamischer.

Vind, klik en koop

Meer dan 87% van de Pinterest gebruikers zegt weleens iets gekocht te hebben omdat zij dit gezien hebben op Pinterest. Dit biedt enorme potentie voor het verhogen van jouw sales. Het verschil met veel andere social media platformen is dat Pinterest gebruikers zich vaak al verder in het aankoopproces bevinden. Behoefte aan een nieuw interieur voor je woonkamer? Op Pinterest gaan gebruikers heel bewust op zoek naar specifieke inspiratie voor producten die hun interieur een opfrissing kunnen geven. Door op Pinterest bewust op zoek te gaan naar ideeën en inspiratie, staan zij meer open voor (nieuwe) producten en dus voor jouw merk. Dit zorgt ervoor dat zij sneller en makkelijker een bezoekje brengen aan jouw website of zelfs direct jouw producten aanschaffen.

Het platform is daarnaast volop in ontwikkeling wat betreft sales en advertentie mogelijkheden voor bedrijven. Sinds kort is Pinterest advertising ook mogelijk in Nederland. Alle zakelijke Pinterest-accounts kunnen nu Pinterest advertenties inzetten om hun doelgroep nóg makkelijker te bereiken. Omdat Pinterest gebruikers heel bewust op zoek gaan naar alles wat zij op dat moment interessant vinden, kun je je doelgroep veel gerichter en effectiever bereiken. Hierdoor zien zij veel sneller de waarde van jouw advertentie en producten. Allerhande, KARWEI en Scotch and Soda lieten zich al uit over de eerste positieve Pinterest resultaten. Wie volgt?

Enthousiast geworden van alle Pinterest potentie? En wil jij weten hoe Pinterest een rol kan spelen in jouw social strategie om zo waarde toe te kunnen voegen voor jouw doelgroep? Wij vertellen je precies hoe! Kom je langs voor een bakkie?

 

Bronnen:
1.https://www.newcom.nl/socialmedia2019
2.Linder, Rhema & Snodgrass, Clair & Kerne, Andruid. (2014). Everyday ideation: All of my ideas are on pinterest. Conference on Human Factors in Computing Systems – Proceedings. 10.1145/2556288.2557273.
3.https://www.fingerspitz.nl/blog/596-pinterest-ads-nu-beschikbaar-in-nederland

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *