LinkedIn lanceert eindelijk live video

Live content is echte content!

Live video’s op social media zijn niet meer weg te denken. Het is echt, in het moment en niet gepolijst en dat straalt vertrouwen uit. Zo bouw je een band op met je doelgroep. Wij supporten deze vorm van echte content en weten dat live video zeker zal blijven groeien.

The rise of live video
LinkedIn is een beetje late tot he party, maar zorgt ervoor dat je nu ook live video’s kunt maken op het platform. Maar waarom zijn wij zo blij met deze ontwikkeling? Video in het algemeen blijft groeien en de impact, engagement en het bereik ervan wordt steeds groter. Je kunt het voor bijna alle momenten inzetten. Daarnaast zijn live video’s nog echter, omdat het heel menselijk, authentiek en interactief is. Dit straalt vertrouwen uit, omdat het zich op dat moment afspeelt en je echt een relatie met de kijkers opbouwt. Rechtstreeks vragen beantwoorden, foutjes maken en het menselijke element werken in je voordeel omdat het zonder filter is. En hoe echter, hoe beter!

Wij zetten dit al in voor onze klanten op verschillende manieren en zijn blij met het resultaat. Live video betekent niet dat er geen voorbereiding aan vooraf hoeft te gaan, dus geven wij je alvast 6 tips om over na te denken voor je live gaat:

  1. Prepare: What is your story, key message and value for audience
  2. Announce & Push: Make sure people are watching
  3. Embrace Imperfection: Ditch the script and acknowledge imperfection
  4. Focus on Interaction: Talk to people, let them join, answer them, name them
  5. Reuse content: Content is valuable also after broadcast
  6. Make it regular: For a real personal connection you don’t meet once

Laten we samen sparren over deze zes punten en hoe we live video voor jouw doelgroep kunnen inzetten. Neem contact op en laten we beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *