Internet inspiratie top 5 van Roderick

Het Internet. Wat zou ik toch zonder je moeten… Je bent de kern van wat ik elke dag doe, je brengt belangrijke mensen dichter bij me, je laat me meer leren en meer van het leven ervaren. Thanks!

De liefde voor het Internet gaat al lang terug. Terug naar de film Wargames uit de jaren 80 waarin Mathew Broderick met zijn modem inbreekt bij NORAD en bijna een nucleaire oorlog begint.
Sinds die film ben ik gefascineerd door alles wat je met computers kunt. En meer nog door modems en het internet en welke mogelijkheden het allemaal biedt.

Pas in 1995 kreeg ik echt toegang tot het internet (van mijn ouders mocht ik voordat ik ging studeren geen modem hebben). Toen was ik zelf eigenlijk te oud om echt te leren programmeren, maar tegelijk te nieuwsgierig om er niets mee te doen.

Op de universiteit was ik veel op het internet te vinden. Ik was een spons, kon surfen naar de andere kant van de wereld, e-mailen met oude vrienden en spelletjes spelen. Een hele nieuwe wereld ging voor me open. En aan het einde van mijn eerste jaar had ik mezelf HTML geleerd en mijn eerste website (zonder plaatjes) gebouwd. Ik was bezig en ik was dingen aan het maken online.

Ik liep te ver achter om te kunnen programmeren en tegelijkertijd lag daar ook niet helemaal mijn interesse. Waar ik heel veel energie van kreeg, waren de mogelijkheden die internet bood en wat ik ermee zou kunnen. Die nieuwsgierigheid is nooit weggegaan en ik prijs mezelf gelukkig dat dit de rode draad door mijn werk en privé leven is. Dankzij het internet leven we in een tijd van ongekende innovatie, verandering en vernieuwing en mag ik me hier elke dag mee bezig houden.

Vanuit het internet haal ik dus heel veel inspiratie en krijg ik heel veel energie :). Hierbij mijn top 5 inspiratie die ik nooit oversla bij een rondje surfen.

1. Wired
Sinds de jaren 90 lees ik Wired. Eerst hardcopy en nu op mijn iPad en online. Wired kijkt naar hoe innovatie effect heeft op cultuur, de economie, gezondheid en politiek. En eind van het jaar hebben ze altijd de beste en tofste gadgets om voor de kerst te vragen!

2. Ted
Ted is een fantastisch platform waar ideeen door bijzondere mensen worden gedeeld. Een voor een top verhalen die ik als luisterboek gebruik als ik lang in de auto zit. Hierbij een paar van mijn favorieten:

The surprising habits of original thinkers – Adam Grant
Teach Teachers how to create magic – Christopher Emdin
Tales of creativity and play – Tim Brown
The mystery box – J.J. Abrams
The best kindergarten you’ve ever seen – Takaharu Tezuka

3. Hypebeast

Hypebeast is een website met nieuws en verhalen over fashion, schoenen (sneakers), muziek, kunst, design van streetwear to meer chique. Alles heel visueel in beeld gebracht. Bijzonder tof vind ik de gear essentials van Hypebeast. Dat ik ook de inspiratie voor de business cards van Fresh Bridge.

(Gear Essentials by Jason Peterson)

4. Youtube

Je kan zoveel leren en ontdekken op Youtube en video is het medium dat zo ongelofelijk rijk is. (Youtube is na Google de grootste zoekmachine). Degene die ik het meest volg is Casey Neistat.
Casey is een bijzondere filmmaker die zijn focus heeft verlegd naar youtube en op een hele interessante manier zijn leven deelt. Zoveel in wat hij doet als in hoe hij het laat zien. Daarbij kan ik ook erg genieten van de GoPro en Red Bull video’s.

5. Reddit

Bij Reddit haal ik mijn portie humor en plezier. Een heerlijke community die af en toe leuker is in de comments dan met de posts zelf.

Mijn favoriete subreddits zijn:

Funny

Gifs

Mildlyinteresting

HistoryPorn

Voor mij is het Internet meer dan alleen inspiratie. Ik deel, leer en bouw relaties op. Zonder het Internet zou mijn leven er heel anders uit zien!