Instagram Checkout: Shoppen zonder Instagram te verlaten

Het nieuwe shoppen: the easier the better
Shop till you drop! Shoppen op social is hot en kon al op o.a. Instagram, maar ze gaan nog een stap verder met Instagram Checkout. Inspiratie komt in allerlei vormen en maten voorbij op social tijdlijnen en triggert de doelgroep om op jouw webshop dat item te kopen. Maar wat is er makkelijker dan het direct kopen van producten op je tijdlijn? Komen je klanten dan nog wel naar je webshop?

Instagram Checkout = conversieknaller
Social media staat vol inspiratie en vooral next gens besteden een groot deel van hun tijd online aan de fashion, sneaker en lifestyle cultuur van vrienden, familie en influencers. Jouw klanten bepalen zelf wat en wie ze volgen en baseren hun koopgedrag op wat ze bij anderen en brands zien.

Een webshop kan een drempel zijn voor de gebruikers, want waar vind je toch dat ene shirt. Instagram Checkout kan deze drempel wegnemen, binnen een paar stappen hebben je klanten betaald en wachten ze met smart op de updates van hun bestelling. De ontwikkeling van Instagram Checkout tilt e-commerce naar een nieuw level en wordt naar onze verwachting een conversieknaller.

Hoe start je?
Op dit moment is Instagram Checkout alleen nog mogelijk voor 20 grote merken in Amerika, maar het zal niet lang duren voor dit in Nederland mogelijk is.

Ben jij al klaar voor deze innovaties? En belangrijker, is jouw doelgroep er klaar voor? Wordt één van de eerste brands en samen zorgen we ervoor dat je voorloopt op de rest! Wanneer doen we een bakkie?