FRESH BRIDGE PAST OP EN PAST AAN

“Een ver-van-mijn-bed-show” dacht ik in de eerste instantie over de hele corona situatie. Totdat we op kantoor opeens met z’n allen voor de TV de persconferentie van Mark Rutte aan het bekijken waren, waarin gezegd werd dat het coronavirus zich ook in Nederland flink aan het verspreiden was. Vervolgens zag ik Roderick druk overleggen met Chris en even later kwam dan ook de mededeling: iedereen moet voorlopig even thuiswerken om onszelf en anderen niet in gevaar te brengen. ‘Say what now?!’ Hoe gaan we dat doen dan? Dat was in het begin ook wel puzzelen, want ik ben gewend dat we bij Fresh Bridge altijd snel met elkaar kunnen schakelen en daardoor in korte tijd toffe content weten te maken of je gewoon gezellig even een praatje met een collega kan maken. Inmiddels zijn we alweer een aantal weken verder en zou het Fresh Bridge niet zijn als we niet volle kracht vooruit zijn gegaan. En hoe.

Een wijs muurtegeltje van de Action zei ooit: “Don’t wait for the storm to pass, but learn how to dance in the rain” en zo is het maar net! Het voelt inmiddels ook normaal dat Fresh Bridge is uitgebreid naar een bedrijf met 25 filialen; iedereen een eigen kantoor bij hem of haar thuis. Elke dag bellen we over en weer hoe we onze partners kunnen bijstaan in deze nieuwe situatie. Binnen no-time werd verschillende ad hoc content ontwikkeld door onder andere shoots op afstand, zodat merken op een gepaste manier konden communiceren naar hun doelgroep. In veel gevallen werden een hele nieuwe contentstrategieën ontwikkeld. Om marketeers en bedrijven hierbij te helpen organiseren we een online State of Social, waarin we uitleggen hoe je als merk kan communiceren in deze nieuwe  crisissituatie op een ‘structurele manier’. 

   

Digitale shoot ANWB                                            State of Social invite

Daarnaast is het hechte teamgevoel altijd super belangrijk voor Fresh Bridge en je merkt dat dit bijdraagt aan de manier waarop we nu zo goed met elkaar kunnen samenwerken. Ook nu we thuiswerken is het belangrijk om hier aandacht aan te blijven besteden. Elke dag (of week) delen we onze huis-tuin-en-keuken avonturen met elkaar en krijgen we regelmatig – geheel in MTV Cribs stijl – een rondleiding door iemands huis. Daarnaast is er een virtuele ‘keuken’ ingericht, waarin we samenkomen om gezellig met z’n allen te lunchen of om een vrijdagmiddagborrel te houden om het weekend in te luiden. Ook worden er regelmatig challenges bedacht waarin we onze meest blitzende dansmoves moeten laten zien, organiseren we morning work-out of een dress-up friyay, waarbij iedereen zichzelf in een (te)gekke outfit hijst en hebben we een knallend digitaal afscheidsfeestje georganiseerd voor toppertje Julia, die haar stageperiode bij Fresh Bridge heeft afgerond. Bovendien zijn er flink wat mensen bij Fresh Bridge zich zijn gaan inzetten om iets te betekenen voor mensen die zwaar getroffen worden. Bijvoorbeeld door het kopen van bloemen of bier van lokale bedrijven, het bakken van cupcakes voor ouderen, het uitlaten van de hond van de buren of het doen van boodschappen voor mensen in risicogroepen. Daarnaast zijn we ook druk bezig met de VEA (Vereniging Erkende Reclame-Adviesbureau’s) voor een campagne van NLVoorElkaar om bijzondere sociale initiatieven onder de aandacht te brengen en helpen we gewoonmensen.nl, een platform waar mensen hulp kunnen vragen of aanbieden, met hun (digitale) communicatie. Heb je dat allemaal gemist?! Check dan snel de Instagram van Fresh Bridge!

   

Dress-up friyay                                                                              Support your locals

Het is mooi om te zien hoe snel iedereen zichzelf zo heeft aangepast en elke dag nog met goede moed hard aan de slag gaat. Zolang als het nodig is blijven we braafjes volgens de richtlijnen thuiswerken en spammen we elkaar wel met videocalls. Dat is het minste wat we kunnen doen. Toch kan ik niet wachten om iedereen weer in het echt te zien. Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar het is toch wel erg saai zonder de herrie van de tafelvoetbal, Jelmer’s slechte muzieksmaak, de oerkreten van Sam, de rondslingerende Lego kunstwerken van Chris, de ontplofte keuken na een lunchdienst van Olger en Ro, de schoonmaakwoede van Peggy en Iris en ga zo maar door.

Maar tot die tijd:

STAY STRONG & STAY SAFE

Cees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *