Flipboard – Mijn eigen social magazine op mijn iPad

FlipboardIk heb de iPad en ben net als over al mijn andere Apple gadgets helemaal fan.

Een van de meest bijzondere dingen aan de iPad is dat voor nieuwe innovaties zorgt. Niet zozeer het apparaat zelf maar veel meer wat anderen ermee doen. Het biedt door de functionaliteiten, scherm grootte en touchscreen hele nieuwe ‘apps’ aan. (Een van mijn favoriete dingen is wat het met kinderen en interactie gaat doen. Daarover de volgende keer meer). Waar ik nu erg van geniet is mijn eigen social magazine, genaamd ‘Flipboard‘ op de iPad.

Je logt op de Flipboard app in met je Twitter en/of Facebook account en hij maak van de berichten van je vrienden een tijdschrift. Vooral bij Twitter is dat erg leuk. Flipboard kijkt verder dat de 140 tekens in een tweet en gaat naar de site, haalt daar de foto en tekst op en verwerkt dit tot een artikel in je eigen Social Magazine. Het geeft extra rijkheid aan de 140 tekens en is super relevant, omdat het van de mensen komt die jij volgt. Een hele simpele manier om te zorgen voor een relevantere en rijkere ervaring.

Een echte aanrader!