Amazon komt met eigen Tablet voor maar 199 dollar

Amazon introduceert een eigen tablet, de Kindle Fire, voor 199 dollar op 15 november. Bijzonder aan de tablet is dat deze een flink stuk goedkoper is dan de iPad van Apple (goedkoopste is 499 dollar) en de concurrenten van Samsung. Daarnaast krijgen de Kindle ereaders ook een refresh.

KindleDe Kindle Fire heeft een aangepaste versie van Google Android en heeft een 7 inch beeldscherm. Hij is dus ook wat kleiner dan de iPad die een scherm heeft van 10 inch.

Amazon verwacht met de Kindle Fire een serieuze concurrent van de iTunes te worden. Amazon heeft net als Apple een groot assortiment e-books, e-magazines, films, tv-series, muziek en apps in haar store. Amazon heeft een licentieovereenkomst met Twentieth Century Fox en daarmee zo’n 11.000 films en series beschikbaar.

Amazon bewaart de e-books en andere media aankopen van haar klanten in de Cloud. Het geheugen van de Kindle hoeft dus niet vol te staan om toch bij je media te kunnen. Daarbij kun je op de ene Kindle op pauze drukken en dan op de andere Kindle vanaf dat punt door kijken.

De browser wordt Silk genoemd en is volgens Amazon snel omdat bezochte websites deels worden opgeslagen in EC2 een online opslag dienst van Amazon.

De komende tijd is de Kindle Fire alleen nog in de USA te koop.

Naast de Kindle Fire presenteerde Amazon ook nieuwe Kindle e-readers, waaronder een Kindle Touch met aanraakscherm. De Kindle Touch kost 99 dollar en voor 149 dollar heeft hij niet alleen WiFi, maar ook een 3G verbinding. Deze is ook alleen leverbaar in de US. De nieuwe Kindle e-reader zonder touch scherm kost nog maar 79 dollar. Amazon verwacht miljoenen e-readers te gaan verkopen.